Vești grozave au venit de la Berlin luni, 29 aprilie 2024. iF Design Award, unul dintre cele mai prestigioase premii de design, a fost acordat lui Alca în cadrul unei ceremonii desfășurate în Friedrichstadt-Palast din Berlin.

Succes acasă și în străinătate

Premiul a fost acordat pentru clapetele cu sistem de înclinare Linka și Dot.Dot. Acesta este deja cel de-al doilea premiu pentru aceste clapete anul acesta - primul a fost competiția internă de design ceh, unde au câștigat locul al treilea la categoria „Producătorul anului”. „Primirea iF Design Award este o etapă importantă pentru Alca, care îi subliniază poziția de lider în domeniul designului și inovației în lumea tehnologiei sanitare. Nu este primul premiu pe care l-am câștigat pentru clapete, dar este cel mai important până în prezent”, comentează managerul departamentului de marketing Stanislav Pluháček, care a preluat premiul la Berlin.

Succes acasă și în străinătate

Dragoste la prima atingere

Clapetele Linka și Dot.Dot au impresionat juriul prin designul lor minimalist elegant, funcționalitatea fiabilă și prelucrarea materialului de înaltă calitate. Se remarcă prin rotunjirea blândă a corpului și materialul plăcut, ceea ce le face o piesă estetică și interesantă pentru utilizator. Seria Linka și Dot.Dot sunt disponibile în diferite variante de culoare, astfel încât se potrivesc perfect în orice interior. Aceasta este o a doua victorie la iF Design Award pentru Alca. Pentru prima dată am reușit în 2018, când am câștigat cu seria de capete NIGHT LIGHT

Dragoste la prima atingere

Cea mai veche competiție din domeniu

iF Design Award este o competiție internațională prestigioasă care recunoaște designul de produs în multe domenii. A fost înființată în 1953 și este una dintre cele mai vechi și mai respectate competiții de design din lume.

La concurs participă în fiecare an mii de designeri și companii din zeci de țări din întreaga lume. Alca strălucește astfel alături de companii precum Microsoft, Adidas sau Škoda Auto.

Cea mai veche competiție din domeniu