Grupul Alca nu este doar o asociație de companii producătoare. De asemenea, este un angajator important în regiunile Moravia de Sud și Boemia Centrală, unde oferă peste 1 000 de locuri de muncă.
Investim în angajații noștri pe termen lung, le oferim cursuri profesionale și formare pentru a-și îmbunătăți calificările și oferim cursuri de limbă pentru angajați și copiii lor.

Producție fără deșeuri

Investim, de asemenea, în producție ecologică pe termen lung. Reducerea impactului negativ al producției sale asupra mediului este una dintre prioritățile de top ale companiei.
Strategia noastră de protecție a mediului este producția curată, în care crearea de deșeuri este limitată sau crearea acestora este prevenita. Prin urmare, atunci când proiectăm procesele de producție, examinăm ce fel de deșeuri va produce procesul de producție și căutăm o modalitate de a le minimiza și de a le reutiliza în același proces de producție sau în producția altor produse sau componente.
În procesul de producție, reutilizam până la 90% din deșeuri, restul de deșeuri este reciclat și servește drept input pentru un alt proces de producție. Sortăm deșeurile care nu pot fi reciclate intern și le procesăm ecologic prin companii specializate.

Producție fără deșeuri

Utilizarea eficientă a energiei

În timpul procesului de producție se generează o cantitate mare de căldură reziduală, pe care iarna o folosim pentru încălzirea clădirilor, în lunile calde ea servește ca intrare în sistemul de trigenerare, în care unitatea de răcire cu absorbție o transformă în aer rece. Acesta este utilizat pentru halele de producție de aer condiționat sau pentru răcirea echipamentelor hidraulice din producție.
Suplimentăm apoi achiziția de energie electrică cu producția proprie de energie electrică din surse regenerabile. Centralele fotovoltaice situate pe acoperișurile tuturor halelor de producție participă la furnizarea de energie pentru procesul de producție.

Utilizarea eficientă a energiei

Economie de apă

Apa curată este una dintre cele mai importante materii prime pentru dezvoltarea socială și economică. Consumul său este încă în creștere, potrivit unui studiu al Națiunilor Unite, până în 2025 două treimi din umanitate se va afla sub limita suficientă a apei sau chiar va suferi din cauza lipsei acesteia.
Tema utilizării eficiente a apei este o prioritate pentru noi nu numai în producția produselor noastre, ci și în viața de zi cu zi a locuitorilor Pământului. De aceea am dezvoltat sistemul ALCA ECOLOGY WC, care include o supapă de scurgere, care face posibilă reducerea cantității de apă necesare la minimum 2/4 litri de apă permise de standard, economisind astfel până la 33% din apă pentru fiecare ciclu de utilizare.

Economie de apă

Produse și ambalaje reciclabile

Deși produsele noastre sunt proiectate și testate pentru o durată lungă de viață și unele dintre ele servesc clienților noștri practic toată viața, sunt fabricate din materiale 100% reciclabile. Folosim acest lucru în special în producție, unde reciclăm toate deșeurile de plastic înapoi în procesul de producție.
De asemenea, alegem materiale reciclabile pentru ambalarea produselor noastre. Folosim cantitatea minimă de material de ambalare dată de standardul minim, astfel încât să nu se creeze deșeuri în exces. Este de la sine înțeles că ambalajul este marcat cu metoda de reciclare.

Produse și ambalaje reciclabile

Investiții în restaurarea peisajului

Încercăm să dăm un exemplu nu numai prin producția ecologică și produsele care economisesc energie, ci și prin implicarea noastră activă în protecția naturii și refacerea peisajului, pe care omul l-a deteriorat prin acțiunile sale în trecut.
František Fabičovic - coproprietar al Grupului Alca - este unul dintre fondatorii și un susținător pe termen lung al rezervației biosferei Moravia de Sud, care a fost acceptată în rețeaua globală UNESCO și este considerată una dintre cele mai bune din lume.
Proprietarii companiei investesc, de asemenea, o parte din profiturile lor în conservarea naturii în fiecare an, în urmă cu douăzeci și cinci de ani au început construirea Rezervației Naturale Obelisc, un proiect peisagistic unic și valoros cu o suprafață de cinci sute patruzeci de hectare, datorită căruia apa și sute de specii de plante și animale au fost redate circuitului natural.

Investiții în restaurarea peisajului

Susținem educația

Avem o cooperare pe termen lung cu școli din Republica Cehă și Slovacia. Susținem tinerii ucenici, liceeni și studenți. Oferim școlilor materiale și ajutoare pentru predarea practică, organizăm cursuri profesionale, excursii la fabricile de producție și oferim stagii și stagii de practică în companiile noastre.
Suntem membru al Inspireli Education - facultatea virtuală globală pentru arhitecți și cea mai mare competiție pentru arhitecți din lume, Premiile Inspireli.
Centrul nostru de formare Alca Academy formează peste 3000 de experți pe an.

Susținem educația

Susținem sportul și cultura

Indiferent dacă ne descurcăm mai bine sau mai rău, întotdeauna există cineva care are nevoie de ajutor. De aceea suntem partener pe termen lung al mai multor fundații și organizații caritabile.
De asemenea, susținem multe cluburi sportive și evenimente culturale în fiecare an, cum ar fi Festivalul de muzică Lednice-Valtice sau Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary.

Susținem sportul și cultura