Alca sărbătorește 25 de ani de la înființare prin deschiderea noii hale de distribuție E. Din clădirea modernă, a cărei dimensiune este egala cu două terenuri de fotbal, toate produsele Grupului Alca vor fi expediate în toată Europa.

Noua Sala E investiție de sute de milioane de coroane cehe, reprezinta una dintre cele mai mari clădiri din istoria companiei. „Suntem mândri că am construit o hală care va simplifica munca angajaților noștri, dar în același timp este o dovadă a maturității tehnologice a companiei”, spune Radka Prokopová, coproprietar și director executiv al Grupului Alca. Hala a fost construita într-un timp record de opt luni.

Noua hală poate stoca până la 17.500 de paleți de mărfuri și este de patru ori mai mare decât cea actuală. Un element revoluționar sunt rafturile drop, unde paleții sunt depozitați pe o parte, iar pe cealaltă parte alunecă în jos pe o șină cu role, scoase și plasate direct in camioane. Funcționarea halei E se bazează pe tehnologii moderne. Este încălzita, de exemplu, cu căldura reziduală din hala de producție vecină C folosind un canal de transfer de energie încorporat subteran. Aproape întregul acoperiș al halei va fi acoperit de o centrală fotovoltaică de 1 megawatt. În combinație cu panourile solare de pe acoperișurile celorlalte hale, pe vreme însorită întreaga zonă de producție generează mai multă energie decât consumă.

Noua hală include și o clădire administrativă cu trei etaje. Pe lângă birouri și vestiare spațioase, există și o cameră pentru șoferii de camion. Noile dotări le vor oferi comfort sporit, precum o chicinetă, dușuri cu apă caldă sau conexiune la internet.

hala_e_02
hala_e_02
hala_e_03
hala_e_03
hala_e_07
hala_e_07
hala_e_08
hala_e_08
img_20230221_131957
img_20230221_131957